Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти

Залагане на тенис и залагането на УС Опен

Залагането на тенис може да изглежда много лесно, тъй като има само двама играчи един срещу друг през повечето време, няма възможност за равенство и фаворитите в турнира обикновено са известни предварително.

Помислете отново! Има много тънкости и трябва да имате усет към детайла, за да направите успешен залог. Нека да преминем през основните моменти, за които трябва да помислим, когато залагаме на тенис.

Основни пазари при тенис залаганията

Залози за мач

Започваме с най-лесните за разбиране залози на тенис – залагането на победителя в мача Ви дава възможност за избор между 2 играчи (или 2 отбора, в случай на двойки).

Работата е там,  че тенис мачове често имат ясно изразен фаворит, с коефициент 1/8 (1,125) или по-нисък общ за топ играчите в началните кръгове на турнира.

Разбира се, че можете да подкрепите Мъри или Джокович на 1,125, ако желаете, но нека го поставим в перспектива; Трябва да заложите €100, за да спечелите €12.50. И ако немислимото се случи и играчът Ви загуби, губите много!

Така че по отношение на риска и печалбата, залагането на победител в един мач обикновено не си заслужава, освен ако не си харесате някой скъп аутсайдер или комбинирате няколко фаворити в комбинация за по-голяма печалба.

Залагане на тенис

Хендикап залог

Както при другите спортове, залозите за хендикап са сред най-популярните при залагането на тенис. В случай на неравностоен двубой, можете да заложите на пазар, който е с много по-висок коефициент.

Този хандикап се изразява в брой игри, добавени към резултата на един играч и същия брой игри, отнети от резултата на противника. В примера по-долу, линията на хендикапа е 4,5 игри.

Залагане на тенис

Надал се смята за явен фаворит, и дори  с минус 4,5 гейма хендикап шансът за печалба е на негова страна . От друга страна, можете да дадете преднина от 4.5 гейма на Фонини.

  • Резултат от мача: Надал печели 6-4, 6-4.
  • Общо гейма: Надал 12, Фонини 8.
  • С Надал -4.5 хендикап: Надал 7.5, Фонини 8.
  • С Фонини +4.5 handicap: Надал 12, Фонини 12.5.

В този случай залог на Надал -4,5 хендикап, ще бъде губещ, въпреки че играчът е спечелил мача, докато залог за Фонини +4,5 хендикап ще спечели.

Имайте предвид, че когато хендикапът включва половин гейм или половин точка, има само два възможни резултата, тъй като не може да има равенство.

YouTube видео

Залагане на точен резултат

Друг начин да направите по-креативна прогноза при залагането на тенис е да заложите на резултата от мача, т.е. броя сетове, спечелени от всеки играч. И тук коефициентите за печалба на големите фаворити са ниски, но това увеличава възвръщаемостта в сравнение с единичните залози.

Разбира се, когато мачът се играе три от пет сета, какъвто е случаят с мачовете от Големия шлем при мъжете, има повече различни възможни резултати.

Можете също така да залагате на резултата в рамките на определен сет, което е много по-трудно да се предскаже и следователно дава по-висока възвръщаемост, ако успеете да прогнозирате правилно.

Други видове тенис залог

Повечето букмейкъри имат множество други пазари, на които можете да залагате при тенис, включително залози на предстоящи турнири и много пазари на индивидуални мачове. Както при всеки спорт, колкото по-голям е мачът, толкова повече пазари е вероятно да има.

Тенисът е един от най-популярните спортове за залагания на живо, с още повече пазари като залагания по точки и геймове. Имайте предвид, че  коефициентът се променя невероятно често, обикновено след всяка една точка!

Така че не забравяйте да поставите залога си в точното време, в идеалния случай по време на паузата между точка или гейм.

Стратегии за залагане на тенис

Преди да заложите парите си на тенис, има няколко фактора, които трябва да имате предвид. Посочили сме най-важните от тях, като може да имате и други според собствените си стратегии за залагане.

Играчи един срещу друг

Разбира се, най-важният фактор е силата на играчите или двойките на корта. Световните ранглисти или пресявки обикновено са добър показател за очакваното ниво на представяне, но разбира се, се случват обрати от време на време. Проверката на скорошните статистики и резултати ще Ви подготви добре.

Това също Ви помага да разберете стила на игра на тези на корта.

Знаейки как играят  при свой собствен сервиз и как отговарят на сервиз, може да Ви даде представа за това как може да се развие мачът.

Настилка на корта

Някои играчи се чувстват по-комфортно на определена настилка в сравнение с друга, което си заслужава да вземете предвид, когато правите тенис залози. Добър пример за това е Рафаел Надал, известен като “Кралят на Клей” заради 9-те си титли на “French Open” в “Роланд Гарос”, спечелени в рамките на 10 години.

Допълнителен фактор (само за твърдия корт) е климатът, в зависимост от това дали мачът се играе на закрито или на открито.

Какъв е залогът?

Понякога един играч има какво повече да  спечели от определен мач от опонента си, ако се нуждае от победата , за да достигне определено класиране, например. Ако играчът наскоро е претърпял контузия, вероятно той не е на 100%, или може да не даде всичко от себе си, за да не рискува да утежни контузията.

Фактор като мотивацията е трудно да се измери, но може да има голямо влияние върху резултата от мача.

Намерете най-добрите коефициенти

Когато залагате преди мач или турнир, имате време да прецените коефициентите, налични в Bet365, Betfair и др.

Ако можете да се възползвате от много по-добри коефициенти с един букмейкър отколкото с друг, е разбираемо да направите залога си с него. Въпреки това непрекъснато променящите се коефициенти на пазарите на залагания на живо правят това сравнение малко или много невъзможно.

Доверете се на усещането си за това кои букмейкъри имат най-добрите коефициенти на живо и се придържайте към фаворита си.

Гледайте мача

Разбира се Големите шлемове са излъчват масово по телевизията, в зависимост от абонамента Ви. Ако все още не сте наясно, трябва да знаете, че онлайн сайтовете за залагания често имат пряко предаване онлайн на тенис събития.

По-лесно е да разберете какво се случва в мача и да залагате в съответствие на това, когато можете да следите действието на живо.

Гледайте мача тенис

Основни тенис събития, на които да залагате

Като изключим период от около месец в края на календарната година, постоянно има тенис събития от високо ниво, на които можете да залагате. Научете повече за най-добрите тенис събития, на които да залагате с нашето ръководство.

Големи шлемове

Четирите Големи шлема са най-престижните и желани титли в световния тенис. Също така имат най-високите наградни фондове и най-много точки за ранг листата на най-добрите играчи.

ТурнирAustralian OpenFrench OpenWimbledonUS Open
ДатиЯнуариМай/ЮниЮни/Юли Септември
НастилкаТвърда КлейТреваТвърда

Умните залагащи могат да изкарат пари от залагания на Големите шлемове, тъй като обикновено не сервират много изненади. Тъй като това са най-важните турнири за всеки играч от мъжки и женски пол от професионалния кръг, топ звездите винаги участват, освен ако не са контузени.

Те също така планират своя сезон около Големите шлемове, като се уверяват, че са в топ форма с наближаване началото на турнира.

Освен това, индивидуалните мачове при мъжете се играят три от пет сета, което намалява шансовете за обрат. Не е необичайно да видите аутсайдер да повежда със сет срещу фаворита или дори два, много по-рядко три.

Удължаване продължителността на мача също означава, че играчите трябва да са в най-добро физическо състояние, за да издържат докрай. По-издръжливите имат по-голям шанс да заковат финалния решаващ сет, ако резултатът достигне 2-2.

УС Опен: Как да залагаме на тенис?

Открито първенство на САЩ е един от най-известните турнири. Това го доказва и големия брой залози на тенис по време на състезанието. То винаги започва през последната седмица на месец август. Тази година започва на 26 август, докато финалния мач очакваме на 8 септември.

УС Опен се намира между останалите тунири от Големия Шлем. В хронологическия порядък е четвърти и последен. Всичките мачове от турнирите на Големия Шлем за мъжете се играят в 3 победи от общо 5 сета и в 2 спечелени от общо 3 сета за жените. Но Открито първенство на САЩ има някои други свои особености. Това е единствения турнир където при резултатно равенство състезателите играят тайбрек в последния сет и турнирът има най-голям награден фонд.

Какво ще се случи тази година? Как да залагаме на тенис? Къде да гледаме тенис на живо? Продължете да четете нашата статия и открийте повече подробности односно залози на тенис по време на УС Опен.

Залагане на тенис

Залози на тенис

Залози на тенис са привликателни както на истинските любители на тениса, така и за умерените фенове. Мачовете могат да бъдат възхищаващи и всеки един е по-интересен от другия. Но как да залагаме на тенис? Съществува ли някоя особена тактика?

Единственото нещо на което можем да разчитаме е статистиката. Не забравяйте да следвате формата и резултатите на тенисистите за да видите какво може да очаквате. Все пак, винаги очаквайте и изненади.

Нека разберем кои са някои от най-популярните залози на тенис и вижте дали са достъпни за УС Опен.

Краен победител е един от най-лесните видове залози. Освен него популярни са и някои други както:

  • Победител в гейм
  • Победител в точка
  • Брой сетове
  • Общо гейма в определен сет
  • Над/под геймове в целият мач или в определен сет
  • Резултат за определен сет

Сега когато видяхме как да залагаме на тенис, трябва да определиме на кого.

Топ фаворити

В топ 10 тенисисти в ранглистата няма промени. Джокович е пръв, след него се намират Надал и Федерер. След тях са Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишкори, Кевин Андерсън, Каен Хачанов и Фабио Фанини.

Сръбина и японката Наоми Осака са победители на УС Опен от миналата година. През 2019 Ноле спечели още Аустрелиан Оупън и Уимбълдън. Кралят на клей, Надал, за пореден път спечели Ролан Гарос. Във финала за историята на турнира Уимбълдън видяхме че “Джокович е всепризнат специалист по тежките ситуации” както заяви нашият тенисист, треньор и спортен коменататор Юлиян Стаматов.

Открито първенство на САЩ онлайн

Мнозина онлайн букмейкъри предлагат опцията “Тенис на живо”. Залагането в реално време е истинска авантюра. Възможно е да следите мачовете и техните изходи чрез лайв стрийминг даже и на мобилното си устройство.
Тенис на живо също дава възможност да видите веднага резултатите и статистика от мачовете. Не пропускайте нито един миг от едното от най-значителните състезания в света на тенис.

ATP и WTA турнири

След Големия шлем финалите на ATP и WTA дават най-много точки за ранглистата на победителите.

По отношение на спектакъла, те представят най-добрите играчи в мъжката или женската игра, така че е сигурно, че ще видите някои блокбъстър срещи.

Въпреки това, тъй като тези събития се провеждат в края на сезона, препоръчваме да бъдете особено внимателни при залагането. Финалите често могат да бъдат повлияни от умора или контузии, вследствие на изтощителната за участниците през годината игра.

Междувременно Masters 1000 или най-високото ниво на WTA са събития, които си струва да се проверят, тъй като те се провеждат през целия сезон и носят важна тежест в класирането на играчите.

По-малките събития в турнирите ATP и WTA могат да доведат до изненади, тъй като големите понякога ги пропускат или не дават най-доброто от себе си. За експерт в залозите има шанс да намери залози с добра стойност тук.

Купа Дейвис / Купата на Фед

Добре, в тези състезания става въпрос за по-малко пари за играчите, но в играта е заложена националната гордост, което е нещо безценно.

Отборната същност на това събитие означава, че не е достатъчно да има една звезда играч, една държава се нуждае от няколко силни изпълнители, които да извървят целия път. Това е непредсказуемо за залагане събитие, тъй като участващите отбори не се изправят често едни срещу други.

Често отборът домакин е подкрепен от местните си поддръжници, което може да бъде важно допълнително предимство.

Междувременно, гостуващият отбор понякога е подложен на освирквания, затова играчите трябва да имат психическа сила, за да се представят на най-доброто си ниво.

Искате ли да получите още съвети? Прочетете нашите специални ръководства, за залагане на футбол и баскетбол.

Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти