Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти

Топ 5 на фалиралите покер играчи

Какво би бил покер без гадното чувство, че можете да загубите всичко само за секунда?

Точно заради това чувство много играчи харесват покера, проблема е че само профисионалистите могат да си позволят да губят хиляди долари. Ако се нервите когато губите няколко стотачки в казиното, изчакайте да видите колко са загубили тези профисионалисти!

#5 – Гавин Грифин

Гавин Грифин

Загуби: 5 милиона долара

Гавин Грифин влезе в историята като най-младият победител в WSOP турнир, печелейки Pot Limit Hold’Em през 2004. Той също така спечели престижните Три Корони, както и EPT през  2007 и 2008. През 2012, общата стойност на печалбите е била около 5 милиона долара.

Въпреки това Грифин успява да профука парите си. В допълнение към скъпите такси за турнири в Калифорния, той развил и пристрастеност към хазарта.

Наложило му се да се върне до най-началните маси и да намали залозите си, за да не фалира тотално.

#4 – Гъс Хансен

Гъс Хансен

Загуби: 18 милиона долара

Гъс ‘Великят Дан’ Хансен винаги е бил известен с лудите си ходове: след като печели четири WPT турнира за една година и стига до шест финала, печелейки над 11 милиона долара, Датският състезател стига до дъното през 2014.

След загубата му на турнира Full Tilt, общите му загуби стигнали 20 милиона долара през Септември, губейки 630 000 долара само за седмица! Той успял да си върне около 1.2 милиона долара обратно, но общатата стойност на загубите му била 18 милиона долара, което е рекорд за загуба при онлайн покер.

Нормалната реакция на всеки човек би била да се отчая, но той си казал : “Все още имам пари, парите не са много, но все още мога да си позволя един сандвич.’’

Много профисионалист може да са фалирали, но може би почти никой от тях не е приел фалита толкова лесно.

#3 – Скоти Нгуен

Скоти Нгуен

Загуби: 20 милиона долара

От всички покер играчи, Скоти Нгуен е идеалният пример за един типичен покер играч: Странни усещания при залагане, запомнящи се ходове, страхотен при блафирането и ужасен алкохолик.

Когато през 80-те години емигрирал от Виетнам, Скоти бършел маси в ресторант. Изморен от това да бъде третиран като роб и да получава 270 долара, той решил да напусне. Отишъл заедно с всичките си пари в Лейк Тахое, където само за седмица играейки покер спечелил шест цифрена сума.

До края на 90-те, Скоти достигнал до висините на покера, печелейки над 11 милиона долара. За жалост множествените пристръстявания го довели до фалит.

#2 – Ерик Линдгрен

Ерик Линдгрен

Загуби: 25 милиона долара

Бивш член на отбора Full Tilt, двукратен победител в WSOP и победител в WPT, Ерик“E-дог” Линдгрен е може би един от най-печелившите покер играчи за всички времена: за 2016 той е бил на 38 място в Ранглиста на покер играчите за всички времена с над 10 милиона долара печалби.

За разлика от доста кофти покер играчите, Ерик бе доста дружелюбен играч, който просто се наслаждавал на мечтата си.

За жалост Линдгрен развил пристрастеност и обявил фалит. Дължи на Pokerstars (2.5 million долара), на даначните (3.8 милиона долара), на Анди Блох (1.1 милиона долара) и на други играчи (5 милиона долара).

През 2013, Ерик Линдгрен влезе в програма за борба с пристрастените от хазарта в Калифорния.

#1 – Стю Унгар

Стю Унгар

Загуби: 30 милиона долара

Стю Унгар е смятан за най-добритя покер играч за всички времена. Благодарение на страхотното му I.Q. и на фотографската му памер, “Момчето” успя да спечели турнира WSOP Maint три пъти, през 1980, 1981 и 1997.

Въпреки това, поради факта, че нямал идея какво да прави с парите си и поради проблемите му с кокаина, той загубил всичко.

Въпреки, че е спечелил над 30 милиона долара, Момчето умира без никакви активи на негово име, което го превръща в краля на профисионалните покер играчи които са фалирали!

Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти