Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти

Покер за начинаещи: ръководство и съвети за първа победа

Има много важни житейски умения, които трябва да знаете в днешно време, и това да запазвате самообладание на покер масата е едно от тях.

Независимо дали ще играете само веднъж годишно или веднъж месечно, по-добре е и вероятно по-изгодно да разчитате на покер уменията си, отколкото на късмета на начинаещия.

Веднъж научили основите на покера е лесно да се усъвършенствате.

Нашето ръководство за покер начинаещи ще Ви запознае с някои основни покер стратегии, съвети за начинаещи и блъфиране. Също така ще Ви покажем грешките, които начинаещите допускат и които да НЕ правите!

Стратегии за начинаещи в покера

Ако сте нов на масата за покер най-добре е да следвате проста покер стратегия, отколкото прекалено сложна, за да постигнете добър резултат, а защо не и първата си победа.

Като цяло, най-добре е да останете спокойни и да се опитате да се забавлявате, тъй като това е игра.

Вземайки това под внимание, съставихме ръководство за стратегия за покер начинаещи, което ще бъде от полза за новите, а и може би и за някои по-напреднали играчи.

Не играйте твърде много ръце

Много лесен начин да подобрите нивото на играта си е да подбирате добре ръцете, с които играете.

Много аматьори се бъркат в мисленето си, че могат да спечелят с всяка ръка, докато в действителност е по-възможно да спечелите с някои ръце, отколкото с други.

Така че, да подбирате ръцете, с които играете, може да Ви помогне както да спечелите, така и да спестите пари! И няма да се окажете напълно разорени, както се е случвало с много известни професионални играчи.

Не блъфирайте твърде много

Разпространено схващане сред начинаещите е, че трябва да блъфираш много, за да спечелиш. Отново, по-добре е просто да изиграеш картите си, отколкото да се опитваш да блъфираш опонентите.

Истинското изкуство на блъфирането идва с много години практика и само защото победителите в WSOP правят грандиозни блъфове не означава, че за начинаещите е добра идея да опитат същото.

Това е добра стратегия, която да запомните, докато играете първата си игра, или дори когато играете срещу други начинаещи, тъй като най-вероятно те ще се опитат да Ви блъфират.

Не блъфирайте твърде много Покер

Запомнете, че картите от една боя не са най-добрите

Добре е да запомните, докато играете първата си покер игра, че картите от една боя всъщност не са толкова добри, колкото много начинаещи, а и някои по-напреднали играчи мислят, че са.

Много играчи надценяват картите от една боя, докато всъщност боята подобрява ръката едва с 2%.

Това определено не е ръка, с която да увечилите залога!

Мислете за картите на опонента си

Докато разбира се концентрирате върху собствените си карти по време на игра на покер, добра стратегия е да имате предвид картите на противника си. Може да е очевидно, но много играчи забравят този тънък момент.

Силата на ръката на противника Ви е също толкова важна за победата, или за загубата, колкото силата на Вашата собствена.

Ако смятате, че опонентът Ви има по-добра ръка от Вас, трябва да се подготвите за фолд.

Покер за начинаещи

Внимавайте в играта

Друга добра стратегия за начинаещи е да обръщате внимание на играта, дори когато не сте в нея. Например, един от най-бързите начини да научите езика на тялото на противника си и да подобрите играта си е да се съсредоточите върху всяка игра и да разберете как играят опонентите Ви.

Ще откриете начина, по който се движат и играят, когато имат добра ръка и когато имат лоша ръка.

Как да блъфирате

Блъфирането за начинаещи и дори за по-напреднали покер играчи е рискована тактика и отнема години или поне много игри, за да се усъвършенства. Тук обаче ще намерите някои прости трикове и предложения за успешно блъфиране:

  • Практикувайте Вашия poker face

Разработването на безизразно изражение по време на покер е от жизненоважно значение за успешния блъф. Добра идея е да практикувате способността си да не показвате емоции и да не разкривате нищо друго, освен няколко небрежни думи, разменени по време на играта.

Не давайте никаква информация и избягвайте да изразявате разочарование, когато виждате лоши карти. Освен това можете да носите и слънчеви очила и шапка, за да скриете част от лицето си, така че Вашият poker face да бъде по-ефективен.

Как да блъфирате покер
  • Разчитайте знаците

Отново, за да блъфирате, е важно да прочетете опонентите си и да анализирате техните “знаци”. По този начин ще видите по какъв начин играят и реагират при добра или лоша игра.

Съществуват обаче някои често срещани признаци за блъфиране, като потрепване на окото, движения на устните и задържане на дъха, които се считат за признаци на Блъфиране. Разтърсването от друга страна се смята за знак за сила.

Освен това е добре да наблюдавате начина, по който другите играчи залагат своите чипове. Ако играчът заложи чиповете силно и далеч от него, това означава, че той подсъзнателно усеща, че чиповете му вече са загубени, но ако са поставени близо до него, това означава, че той смята, че ще получи парите си обратно.

  • Значението на картите за действие

Картите за действие могат да бъдат четвъртата или петата обща карта, наричани също turn и river. Когато те разкрият висока стойност, чифт или възможност за флъш, често предизвикват ожесточен нов кръг на наддаване.

Следователно, добра стратегия за блъфиране е да поемете водеща роля във войната за наддаване след интересната river карта и да накарате другите играчи на масата да се откажат, тъй като това би им показало, че имате най-силната ръка.

Но внимавайте, противникът Ви може да има точно тази ръка, която се преструвате, че имате.

покер Значението на картите за действие

Грешки на начинаещите в покера

По-долу са типичните грешки, които правят начинаещите покер играчи. Ако искате да подобрите покер играта си и да спечелите първата си победа, е важно да не попадате в същия този капан за начинаещи.

Помнете ДА НЕ допускате следните грешки:

  • Не играйте твърде много ръце
  • Не играйте уплашено – бъдете уверени. Дори и да не сте играли никога през живота си, преструвайте се, че сте
  • Не правете залози с неправилен размер
  • Не позволявайте на емоциите Ви да влияят върху играта
  • Не блъфирайте твърде много!

Запомнете този списък и няма да приключите играта напълно разорени, както се е случвало с много известни професионални играчи. Не забравяйте, че всяка игра е нова възможност да се упражнявате и да се учите от грешките си!

Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти