Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти

9-те най-добри практики в спортните залози

Спортните залози със сигурност могат да доставят както голямо удоволствие, така и доста разочарование. Също така, този тип игри съществуват от дълго време и са установени няколко добри практики, които са тествани и работят отново и отново.

В тази статия ще ви запознаем с най-добрите стратегии, с които да си осигурите максимален шанс за успех. Същевременно, ако спазвате тези съвети, вие ще намалите до минимум разочарованията, които се създават от потенциални загуби.

Ето ги и най-добрите практики за спортни залози:

1. Започенете с малки суми или „на сухо“

Ако все още сте начинаещ в спортните залагания, най-добре е да започнете да играете с ниски суми или „на сухо“ (т.е. без да залагате реални пари). Това е добър метод, с който да се запознаете с различните тънкости на спортните залагания и да избегнете големи загуби още в началото.

Може да си направите таблица в Excel или Google Sheets, където да записвате коефициентите, потенциалните ваши залози и да изчислявате печалбата си. Важно е, при положение, че ви провърви няколко пъти, да не се хвърлите със суми, по-високи от това, което може да си позволите да изгубите.

Въпреки че залаганията могат да бъдат доста вълнуващи, най-важното при тях е да контролирате емоциите си, за да правите обекнивни преценки.

2. Изберете правилен за вас букмейкър

Различните букмейкъри ще ви предложат различни коефициенти в повечето случаи. Въпреки че използват едни и същи методи за изчисляване на коефициенти, конкурентите на пазара определят индивидуална надценка.

Това означава, че за определен изход на едно и също събитие, често ще намерите различни коефициенти.

Важно е да намерите този букмейкър, който ви предлага както добри коефициенти за спорта, който сте избрали, така и добро обслужване в случай, че имате въпрос или проблем.

3. Научете възможно най-много за избрания от вас букмейкър

След като изберете букмейкър, който ви приляга, се постарайте да научите възможно най-много за различните бонуси, награди и т.н., предлагани от повечето големи сайтове. Например, често ще намерите бонуси, които удвояват първоначалния ви депозит.

Знаейки тази информация предварително, ще можете да се възползвате от всички налични бонуси и следователно да подобрите шансовете си за успех в спортните залагания.

спортните залози

4. Разучавайте добре спорта, на който залагате

За да увеличите шанса си за печалба, най-добре е да се интересувате сериозно от спорта, на който залагате.

Това ви дава възможност да забележите разлики в коефициентите и реалните шансове за съответния изход на дадено събитие. Помнете, че при определяне на коефициентите, букмейкъра използва не само техники за изчисляване на шанса за определен изход.

Също се взимат в предвид текущите залози, за да се подсигури печалба на букмейкъра. Тук работи с пълна сила икономическият закон за търсене и предлагане.

5. Определете една фиксирана сума за банка и не я надвишавайте

Когато залагате, е важно да осъзнаете риска. Спортните залози могат да са доста вълнвущи, но трябва да се контролирате и да не залагате повече, отколкото може да си позволите да изгубите.

Затова е най-добре да започнете с определена сума (или банка), която ще използвате за спортни залагания, и да не я надвишавате. Това е един от най-ефективните начини да ограничините потенциални загуби.

6. Не залгайте повече от 1% от вашата банка наведнъж

Ако искате максимален шанс за успех в спортните залагания, важно е да разпределите залозите си така, че да не заложите повече от 1% от вашата банка наведнъж.

Например, ако банката ви е в размер от 100лв, не трябва да залагате повече от 1лв на индивидуална селекция.

По този начин отново ограничавате потенциални загуби, като същевременно си осигурявате по-дълго удоволствие от играта.

1% от вашата банка наведнъж

7. Изберете по-малки първенства

Често може да намерите по-благоприятни коефициенти в малките първенства.

Тъй като повечето хора предпочитат да залагат на най-популярните събития, букмейкърите вдигат цените им (т.е. намаляват коефициентите). По този начин те увеличават обората си и контролират разпределението на залозите.

8. Сравнете коефициентите

Различните букмейкъри ще ви предоставят различни коефициенти в зависимост от събитието. Например, Efbet, bet365 и Betfair най-вероятно ще имат леко различаващи се коефициенти за едно и също събитие.

Разбира се, ако искате да заложите на определен изход, най-добре е да изберете букмейкъра с най-висок коефициент за съответния изход. По този начин просто увеличавате потенциалната си печалба, без да поемате допълнителен риск.

Също така, в днешно време е лесно да сравните коефициентите онлайн в рамките на секунди.

9. Не залагайте под влиянието на алкохол (сериозно)

Може да звучи доста очевидно, но факт е, че огромна част от грешните решения в спортните залози се правят под влиянието на алкохол.

Дори да смятате, че това правило не важи за вас, научни изследвания показват, че алкохола влияе върху възприятието ни за риск, както и колко сме оптмистични за дадено събитие. Това може да доведе до нарушаване на горните правила за фиксирана банка и 1% максимален залог.

Най-добре е да избягвате спортните залози, когато сте решили да се „почерпите“.

алкохол

Всичко на всичко, в спортните залагания няма определена стратегия, която да ви гарантира 100% успех. В по-горните редове представихме прости тактики, с които да минимизирате потенциални загуби и да увеличите шанса си за успех. Ако ги следвате, може да сте сигурни, че ще извлчете повече удоволствие за по-дълго време от спортните залози.

Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти