Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти

Как да залагате на NBA

Значи искате да сте сред големите в NBA залаганията? Е, нека Ви кажем, че не става въпрос само за това да различавате Лейкърс от Клипърс, ако искате да си пробиете път към сериозните печалби.

Точно така, време е за как да залагаме на НБА 101!

Основни пазари за залагания на баскетбол

Парична линия

Ако чуете за “паричната линия” в контекста на залаганията и го намерите за объркващо, вероятно това е, защото сте свикнали с терминологията на европейските спортни залагания. Не се притеснявайте, няма нищо сложно в пазара на Money Line – това означава просто победителят в мача.

Използването на този термин не се ограничава до залаганията на НБА или баскетболните залози; всъщност това е общ израз, използван при залагания на други традиционни северноамерикански спортове като хокей на лед, бейзбол или американски футбол.

В този пазар не можете да залагате на равенство, затова вашият залог се запазва, ако играта продължи извън редовното време.

Можете да залагате на резултата от един мач, ако желаете, въпреки че коефициентите често са ниски, особено ако подкрепяте отбор фаворит. При коефициент на по-нисък от равен (2.0), рискувате повече пари, отколкото можете да спечелите. Това не означава, че никога не е добра идея да залагате на фаворити, а просто е нещо, което да имате предвид.

Друг вариант е да се съчетаят няколко селекции на парични линии в комбинация или, както се казва в Северна Америка, серия от залагания. Въпреки че е по-трудно да се предскаже правилно изхода от няколко мача, потенциалната печалба си заслужава да опитате този вид залог, когато имате добро усещане за няколко мача.

Докато се научавате как да залагате на НБА, ще откриете някои от любимите си отбори, които да включите във Вашите NBA комбинации след време.

Спред

В случай на несъответствия, когато от едната страна е отбор фаворит, можете да намерите повече стойност в залагането на спред, което е еквивалентно на залог за хандикап на ръгби или футбол (европейски футбол).
Основното разпределение на точките се установява в началото на играта и представлява залог, който е относително близък до 50/50. Както виждате в този пример, Кливлънд Кавалиърс започват с 9-точки хендикап в мача срещу Орландо Меджик.

Спред NBA

Коефициентът от двете страни е 10/11, което е близо до равно, въпреки че все още има шанс, така че не можете да подкрепите двата резултата и да си гарантирате печалба. Нека да видим как този пазар ще бъде уреден според резултата от самата игра:

Резултат от игратаОрландо Меджик +9,0 уреждане на залогКливлънд Кавалиърс + 9.0 уреждане на залог.
 Маджик побеждава или  Кавалиерс побеждава с по-малко от 9 точки победазагуба
Кавалиерс побеждава точно с 9 точкиРавен равен
Кавалиерс побеждава с повече от 9 точки загубапобеда

Колкото по-голяма е разликата в нивото между двата отбора, толкова по-високи са точките за хандикап, получени от отбора фаворит. В някои случаи говорим за една или две точки, но също така е обичайно да виждаме двуцифрени числа, когато един отбор е категорично по-добър.

Понякога се използва половин точка за спред, което премахва възможността за равен. Някои букмейкъри предлагат допълнителни линии за хендикап, като ви дават по-голям избор за залога, който искате да направите.

Спред е вълнуващ начин да залагате на НБА, тъй като при залагане за фаворита, спечелването на играта не е достатъчно. Дори и вашият отбор да има водеща роля, вие ще ги подкрепяте, за да поведат колкото се може повече и да покриете разпространението. Възможната печалба също така е по-висока в сравнение с паричната линия, в случая на отбора фаворит.

nba залагане

Общ брой точки

Общата стойност на точките е подобна на спред точките, тъй като е двустранен пазар с близо 50/50 опции. Определя се линията на точките и участниците могат да залагат на общите точки в играта, които са над или под тази сума.

При един средностатистически NBA мач общият брой точки над / под линия е между 195 и 220 точки, в зависимост от това колко точки смятат, че ще бъдат отбелязани в играта хората, изчисляващи коефициентите.

Диапазонът е голям, така че процесът по създаване на пазара очевидно отнема много обмисляне и изчисления. Другите състезания по баскетбол могат да се различават, тъй като имат различни правила, които засягат броя точки, най-вече продължителността на играта. Ще разгледаме тези разлики по-подробно по-късно, след като приключим с това как да заложите изцяло на НБА.

Алтернативните залози на краен резултат също са често предлагани от някои букмейкъри, позволявайки Ви сами да нагласите линията според Вашата преценка. Ако Ви звучи сякаш се повтаряме от предишната секция, е, това е вярно. Покритието на баскетболните залози варира значително от един букмейкър на друг. Някои предоставят значително повече избор, докато други се задоволяват само с основните маркети.

Общ брой точки

Шампион

Като при всяко голямо спортно състезание, можете да залагате на бъдещите пазари на НБА. Залозите отварят много преди предсезонната подготовка и остават отворени през целия сезон, чак до финалите.

Най-очевидният и лесен за разбиране вид залагания е свързан с победителя в шампионата или турнира. Това ви дава допълнителна причина да следвате напредъка на избрания от Вас отбор, особено ако достигне добра форма и започне да изглежда като сериозен претендент.

Недостатъкът? Трябва да заложите парите си в момента, в който направите залога, а получавате печалбата едва след като той бъде уреден. В зависимост от продължителността на състезанието, на което залагате, това може да отнеме дълго време!

В началото на сезона е трудно да се предскаже как да се залага на пазарите за шампион на НБА. Не винаги е ясно как ще се представят отборите, което означава, че има повече възможности за коефициенти. Можете да подкрепите няколко селекции и да си гарантирате печалба, ако някоя от тях е печеливша.

Залозите за алтернативен шампион включван наградата MVP (most valuable player) – най-полезен играч в НБА, както и залагане за победителя в дивизията или групата, което е по-лесно да се предвиди, тъй като селекцията от отбори е по-малка.

Стратегии за залагане на баскетбол

След като вече знаете основните възможности  за залагане на НБА и как да залагате на НБА, тук ще намерите няколко приятелски съвета, които да Ви помогнат да оптимизирате успеха си. Всеки, който иска да спечели пари от баскетбол, трябва да бъде добре подготвен, за да увеличи максимално шансовете си.

Обърнете внимание на статистическите данни

Американските спортове от дълго време придават голямо значение на поддържането на подробна статистика, нещо, което тепърва се развива в европейския футбол през последното десетилетие.

Следователно, можете да намерите много информация онлайн, която да Ви бъде от полза при НБА пазарите, независимо дали става дума за представяне на играч или отбор.

Изберете любим пазар

Както споменахме по-горе, има няколко основни опции за това как да залагате на НБА: парична линия, спред и общи точки. Понякога е по-лесно да се съсредоточите в някой от тях, вместо да се опитвате да бъдете специалист във всяка област.

Добра отправна точка е да проверите статистическите данни, свързани с този пазар. След това или започнете да залагате с малки залози, или само да запишете прогнозите си, ако все още не се чувствате готови да заложите пари. И в двата случая ще видите дали Вашите прогнози ще станат реалност. Ако често правите правилни прогнози на един пазар, може да се окаже, че сте му хванали цаката.

Не забравяйте предимството на домакина

Както в много спортни лиги, играенето вкъщи е предимство, което може да окаже влияние в залаганията на НБА. Да вземем например Денвър Нъгетс. Има причина Денвър да се нарича “Високият миля град”, защото има надморска височина от 1600 метра.

Аклиматизирането на тази надморска височина не е лесна задача за посещаващите отбори, което означава, че Нъгетс имат непропорционално висок рекорд у дома, дори и срещу по-силни отбори.
В случай, че все още не сте наясно, посещаващите отбори са изброени първи в графика на НБА и в пазарите на повечето букмейкъри. Не се обърквайте за това и проверявайте два пъти, в случай че букмейкърът подрежда отборите обратно – случвало се е и преди.

Получете най-добрите коефициенти

Ако сте сериозни относно залаганията, това трябва да стане втора природа за вас. Дори малката разлика в коефициентите има значение в дългосрочен план, така че винаги трябва да сте сигурни, че ще получите най-добрите коефициенти за избраната от Вас селекция.

Проучването на най-добрите баскетболни букмейкъри ще ви даде указание за това къде да заложите: bet365, Pinnacle, Betfair?

От полза е да имате отворени няколко различни сметки, които да захраните с малка сума пари, така че да сте подготвени преди коефициентите да изчезнат. Това със сигурност ще се отрази на Вашите дългосрочни резултати, когато залагате на НБА.

Разбира се, може просто да искате да се позабавлявате и да не се притеснявате за шансовете, което също е добре, зависи от Вас в края на краищата. В този случай просто изберете букмейкъра, с когото се наслаждавате да залагате най-много и се уверете, че предлага вида пазар, на който искате да залагате.

букмейкъри залагания на NBA

Алтернативни баскетболни състезания, на които да залагате

Не е тайна, че НБА е най-голямата баскетболна лига в света, освен ако не сте се крили под скала през по-голямата част от живота си! Това обаче далеч не е единственото баскетболно събитие, на което можете да залагате. Също така има много събития, провеждани по правилата на ФИБА (Международната федерация по баскетбол).

Интересното е, че правилата на НБА се различават в няколко аспекта от тези, въведени от ФИБА. Ето и няколко примера:

  • Размер на баскетболното игрище
  • Продължителност на мача
  • Лимит за нарушения на играчите

Нека да разгледаме най-добрите баскетболни състезания, на които можете да залагате освен  на НБА.

Олимпийски игри и Световна купа

Тези национални турнири са преди всичко възможност да се видят звездите на НБА, обединени, за да представляват своята страна, вместо да се изправят един срещу друг, както обикновено. Откакто Отборът Мечта покори златото на Олимпийските игри в Барселона през 1992 г., се вдигна голям шум около американския отбор, участващ в международни турнири.

Докато САЩ често доминират в турнирите на Олимпийските игри и Световната купа, има случаи, в които те не успяват да се справят с публичността, особено в началото на 2000-те години, когато  от 2002 г. до 2006 г., не успяват да спечелят титлата.

Друга причина да бъдете внимателни, когато залагате на тези турнири е, че отборите от НБА понякога не желаят да участват най-добрите им играчи, страхувайки се някой от тях да не се контузии. Както можете да си представите, това оказва голямо влияние върху шансовете на отбора да спечели.

Евролига и Еврокупа

Малко по-близо до дома, Европа също така е домакин на някои добри баскетболни клубове и играчи. Евролигата е баскетболният еквивалент на Шампионската лига, като за титлата се борят най-добрите клубове на континента.

Съществуват по-малко мачове от Евролигата, отколкото в сезон на НБА, като се има предвид, че клубовете също се състезават в собствената си национална лига. Форматът на Евролигата се е променял няколко пъти през годините, като в периода 2016-2017 г. се въведе редовен сезон от 16 отбора.

Е, Евролигата не получава толкова медийно внимание, колкото НБА, но все още можете да намерите телевизионни оператори в повечето страни, които я излъчват. Някои букмейкъри също могат да излъчват безплатно мачовете на живо, стига да имате средства или отворен залог в сметката си.

Основното предимство е, че мачовете се играят в нормално време, а не по средата на нощта, както е в НБА, поради разликата във времето. По този начин е по-лесно да се следват действията и да залагате на живо, докато гледате.

Въпреки че това е второстепенно състезание, EuroCup се разраства всяка година като качество и излъчване. Победителите се квалифицират автоматично за Евролигата за следващия сезон.

Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти