Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти

Как работи частичен Cash Out и Кога се Използва 2024

В допълнение към обикновения cash out, сега имаме услуга за частично затваряне на залог – наречена частичен cash out, частично прекъсване на залог, или на английски partial cash-out. 

Тази функция ви позволява да изтеглите само част от залога си, но да оставите останалата част от залога да работи до последния съдийски сигнал. За пръв път чувате за такава опция? Няма страшно, тук сме покрили всичко, което трябва да знаете, от това как тя работи до това кои български букмейкъри го предлагат! 

Какво Представлява Частичния Залог?

Частичният кеш аут с две думи е половината път между оставянето на залога да приключи до приключването му и ранното му осребряване. Следователно функцията позволява на играчите да вземат ранно изплащане от залог, като същевременно оставят част от залога да тече, с надеждата залогът да се окаже печеливш.

Можете да срещнете частичния кеш аут под различни наименования: Частичен cash out, Частично затваряне на залог, Частично прекъсване на залог и т.н.

Самата Cash Out функция, често наричана „Затвори залог“,ви позволява да затворите залога си за определена стойност, преди събитието, на което сте заложили, да е приключило.

Вие имате пълен контрол върху тази функция и след като залогът бъде изтеглен, той не може да бъде отменен. Ако вашият залог отговаря на условията за Кеш Аут, ще ви бъде предложена „Стойност за Кеш Аут“. Имайте предвид, че сумата, за която букмейкърът ще ви предложи да затворите залога, ще бъде сравнително по-ниска от сумата на крайния залог.

Полезни функции като тази предлагат доста адекватна сигурност за потребителите, които обичат да залагат на събития на живо.

Частичен Cash Out

Каква е разликата между цялостен затворен залог и частичен?

Разликата между обикновения кеш аут и частичния е, че докато при нормалния cash out, където теглите всичките си пари за по-ниска сума, опцията за частичен кеш аут ви позволява да изтеглите само част от парите си и да оставите друга част в активния залог. При частичен cash out, останалата част от залога остава активна без промяна в коефициентите.

Кога да използваме частичен кеш аут?

Има няколко варианта, които предлагаме на любителите на хазарта, ако се чудят кога е уместно да се използва частичния кеш аут:

 • Ако сте загубили доверие в залога си и загубата му, няма да ви се отрази добре
 • Ако точно преди мача даден играч е бил контузен или изкаран извън игра
 • Съответно, ако по време на мача даден играч се контузи или бъде изкаран извън игра
 • Ако метеорологичните условия може да окажат някакво влияние над играта
 • При информация за промени в съставите
 • При неочаквани червени картони.

Кои Букмейкъри в България Предлагат Частичен Кеш Аут?

Най-големите букмейкъри в България предлагат тази услуга, така че ако все още не сте си избрали дадена платформа, може да разгледате някоя от следните, които предлагат кеш аут и частичен кеш аут.

bet365 Кеш Аут

bet365 не само е платформа, която изцяло подкрепя кеш аут функцията, но даже е разработила и три различни вида cash out:

Функцията на bet365 Затвори Залог ви дава повече контрол над вашите залози и предлага възможност да получите средства преди края на събитие. Когато функцията е налична, може да затворите залог напълно или да го затворите частично, като останалата част от залога продължава да е валидна. Важат Правила и Условия.

 • Стандартен cash out – спирате целия си залог преди края на дадено спортно събитие.
 • Автоматичен cash out – предварително избирате определена желана сума и вашият залог ще се затвори сам без да е нужно да следите събитието, на което сте заложили постоянно.
 • Частичен cash out – взимате само част от залога си, която ви се предлага от платформата, а останалия си остава активна на същите коефициенти.
Частично теглене на пари в брой

Winbet Кеш Аут

Макар да не е налична за всички спортни събития, Winbet също е сред букмейкърите, които имат активна опция за затваряне на залог. Ако видите бутон „Cash Out“ до залога ви, то значи ще можете да се възползвате от предимствата на опцията. Засега букмейкърът не предлага опция за частично затваряне на залога, но се очаква много скоро и такава да бъде налична.

Palms Bet Кеш Аут

Palms Bet също е сред българските букмейкъри, предлагащи пълен кеш аут. Платформата се слави с възможността за спиране на залозите на голям брой спортни събития, част от които: Футбол, Тенис, Баскетбол, Волейбол, Хокей на лед и Тенис на маса. Няма точна информация кои пазари точно са валидни за кеш аут, но подобно на Winbet, ако видите бутон „Cash Out“, значи можете да се възползвате, стига да си струва, разбира се! Palms Bet за момента също не предлага опция за частичен cash out.

Bwin Кеш Аут

Bwin също наскоро интегрира към платформата си опция за стандартен кеш аут. Интересното при този букмейкър е, че няма да можете да спрете залога си, ако сте направили системен залог или сте използвали бонус пари от офертите за Добре Дошли например. Bwin също не предлага опция за частичен кеш аут, но предлага опция за автоматичен cash out, която както споменахме вече може да се окаже доста полезна.

Имайте предвид, че нито един от изброените букмейкъри не предлага опция за кеш аут, ако използвате бонус средства за поставяне на залог!

Как да използвате Частичния Cash Out: Примерен Залог

Има два основни сценария, които могат да се развият, ако решите да използвате услуга частичен кеш аут. Сценарий, при който вашият залог в крайна сметка „губи“ и сценарий, при който в крайна сметка печели, и как те работят на практика е обяснено по-долу.

Частично спиране на залог, който „губи“ и залог, който печели

Вие поставяте 10 лева залог на четири футболни мача с краен коефициент 11.00 , което означава, че ще спечелите 110 лева, ако е успешен.

 1. Три от мачовете печелят и вашият избор се увеличава с един гол в четвъртия.
 2. Избраният от вас букмейкър ви предлага сума за изплащане в брой от 55 лв., която бихте могли да вземете тогава и там и да прекратите залога си.
 3. Вместо това избирате да използвате частичен кеш аут и да вземете 30 лв. (20 лева чиста печалба), но да оставите залога да продължи да тече.
 4. Поради частичния ви спиране на залога, вместо още 80 лв. (110 – 30), ако залогът спечели, сега ще получите само още 30 лв.
 5. Последният етап от вашия фиш всъщност губи, което означава, че не получавате повече изплащане, но вашите 30 лв. вече са в акаунта ви. Или все пак, последният етап на вашата acca издържа и вие получавате тези допълнителни 30 лв. при уреждане.

Плюсове и Минуси на Частичния Cash Out

Няма съмнение, че букмейкърите печелят най-много от опцията за кеш аут, понеже ние хората имаме склонност да бъдем страхливи и когато нямаме гаранция. Макар опцията да не е чак толкова популярна, факт е, обаче че кеш аутът си има както своите минуси, така и своите значителни плюсове.

Плюсовете на кеш аута са много, а тези на частичния са дори повече. Чрез частичния кеш аут се подсигурявате сами при залагане. Вие сами избирате каква сума да „приберете“ и каква да оставите в активен залог, за разлика от цялостния кешаут. Целият процес и изключително бърз и лесен. Най-големият плюс, поне според нас, е, че чрез частичен cash out вие прибирате най-често сума, по-голяма от първоначалния си залог, но оставате в играта за още печалби.

Минусите на частичния кеш аут са незначителни, сравнение с тези на фиксирания. Тук не губите възможността си за евентуално по-голяма печалба и нищо не е окончателно. Може би единствените недостатъци са, че функцията не е налична за всички мачове и турнири и не се предлага от много букмейкъри.

Плюсове на Частичен Кеш АутМинуси на Частичния Кеш Аут
👍 Подсигуряване при залог👎 Не е наличен за всички мачове и турнири
👍 Прибиране на сума, но оставане в играта👎 Не се предлага от повечето букмейкъри
👍 Бърз и лесен процес 
👍 Лично избиране на това каква сума да приберете 

Пазари и Спортове с Частичен Кеш Аут

Частичният кеш аут е най-често валиден за пазарите от типа Краен Резултат. Що се отнася до кои това в кои спортове може да го срещнете, някои от букмейкърите предлагат частично затваряне на залога, може да го използвате при залагане на бокс, както и за следните други спортове:

 • Баскетбол
 • Футбол
 • Волейбол
 • Тенис
 • Тенис на маса
 • Хокей на лед

Финални Думи

Кеш аутът, особено частичният кеш аут, е сравнително ново допълнение към пейзажа на залаганията. Понякога събитията ще се развият във ваша полза и ще изтеглите пари в точния момент, понякога не и може да завършите с малка загуба.

Това, което е сигурно обаче, е, че кеш аутът носи изцяло нова динамика в залаганията, която помага на хората да се наслаждават на страстите си повече от всякога.

Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти